Annons

Miljoner ska ge mer personal i förskolan

Skolnämnden i Trelleborg räknar med två miljoner kronor i statliga bidrag för att säkra kvalitén i förskolan och barnomsorgen i år.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2003

Dessutom ska nämnden satsa 200 000 kronor på kompetensutveckling för personalen inom förskoleverksamheten. Två miljoner kronor är samma summa som förskolan och barnomsorgen fick i fjor för att säkra kvalitén. Då användes dock inte hela summan till att anställa fler, utan 125 000 kronor gick då till kompetensutveckling. De 200 000 kronor som ska använda för att stärka kompetensen i år tas dock inte ur denna budget. De pengarna kommer från den gemensamma budgeten för skolförvaltningen för året, som ligger på en miljon kronor för kompetensutvecklingen. De 200 000 kronorna ska gå till att stärka kompetensen hos dem i personalen som behöver det mest, bland annat barnskötare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons