Annons

Miljönätverk för företagare startade

Agenda 21 i Trelleborg har tagit initiativet till ett miljönätverk för företagen och på fredagmorgonen hölls ett första möte. Femton personer från blandade verksamheter mötte upp och Agenda 21-samordnare Anitha Ljung är nöjd med uppslutningen.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2003

- Jag tror att de har mycket att ge varandra, mer än de själva kanske kan tro, säger hon. Nätverket är framför allt tänkt som ett stöd för små och medelstora företag som har tankar och idéer kring miljöarbetet men inte resurser att avsätta en enskild medarbetare med just det ansvarsområdet. På fredagsmötet pratade Per Isaksson från Svenska naturskyddsföreningen och Helena Vuris från Hälsotramparna. - Nästa möte blir den 25 april då Ditte Fagerlund från Trelleborgs utvecklings AB ska informera om hur man kan söka EU-pengar, berättar Anitha Ljung. Därefter blir det ytterligare två möten under året. - Vad det blir av det är mycket upp till företagarna själva, fortsätter Anitha Ljung. De får själva komma med idéer och önskemål.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons