Annons

Miljönämnden vill ha ekologisk stadsdel

Miljönämnden vill att det nya bostadsområdet Stavstensudde utformas i samklang med naturen. Uppmaningen riktas till byggnadsnämnden som är ansvarig för projektet att bygga nya bostäder på Kurland.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2003

"Det är väsentligt att de nya stadsdelarna präglas av ett ekologiskt synsätt", skriver en enig nämnd, som betonar att det är viktigt att satsa på ett kretsloppsanpassat system. Det har stor betydelse att man uttnyttjar resurser av vatten och vind, använder miljövänliga material och gör energibesparande åtgärder", fortsätter miljönnämnden. Liksom miljönämnden påpekat tidigare finns det önskemål att bevara Maglarps grusgrop så att kolonin av backsvalor kan fortsätta bo kvar där. Och att det krävs färskskurna rasbranter för att de ska kunna vara kvar. För att trygga fåglarnas hemvist i gropen föreslår därför nämnden att ett skyddsavstånd norr om platsen upprättas. Nämnden förutsätter dessutom att Maglarps skytteklubb flyttas, så att de som ska flytta in i de nya husen inte störs.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons