Miljönämnden har nästan dubblat arvodena

Medan de flesta andra nämndersarvoden ökat ungefär lika mycket, ungefär 30 procent, har miljönämndens kostnader stigit med 93 procent jämfört med förra mandatperioden.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2010

TRELLEBORG. – Kostnaderna för kommunen har inte ökat så mycket, säger Görgen Holmdahl (SPI), ordförande i miljönämnden. En stor del av arvodena betalas inte av kommunen utan med EU-bidrag till olika projekt som vi driver.

Görgen Holmdahl säger att han inte har någon uppfattning om hur stor del av arvodena som kommer från EU-bidrag och hur stor del som kommer från skattemedel.

– Men jag skulle tro att vi hamnar ungefär i paritet med de andra nämnderna om man tar bort de arvoden som kommer från EU-bidrag.

Att det ser ut som om kommunen betalat ut så mycket i arvoden till miljönämnden beror enligt Görgen Holmdahl på att pengarna från bidragen kommer in till kommunen i efterhand.

Att politikerna i nämnden får ut nästan dubbelt så mycket i arvode som under förra mandatperioden är oberoende av varifrån pengarna kommer.

På frågan om nämndens politiker nu jobbar dubbelt så mycket svarar Görgen Holmdahl att man arbetar hårt.

– Vi har många stora projekt som tar mycket tid, bland annat Green Ferrys och Tullstorpsån.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.