Annons

Miljönämnden får bakläxa

Miljönämnden i Trelleborg får ta om ett ärende om buller och vibrationer i ett hus i Böste. Orsaken är att miljönämnden missat att ge Vägverket en chans att yttra sig om saken.
Trelleborg • Publicerad 25 november 2005

Det handlar om ett hus vid Böste strandväg där de boende klagat på buller och vibrationer från trafiken.

Bullernivåerna ligger över de värden där det handlar om olägenhet för de boende. Miljönämnden beslöt därför att förelägga Vägverket att göra undersökningar om buller och vibrationer vid huset.

Annons

Vägverket överklagade emellertid och menade att miljönämnden missat att ge verket en chans att yttra sig om ärendet innan man slog till med ett föreläggande. Vägverket skriver i sitt överklagande att verket är villigt att föra diskussioner om fortsatt arbete med skydd för buller och vibrationer.

Länsstyrelsen håller med Vägverket och ger miljönämnden en näsbränna genom att påpeka att ett ärende inte får avgöras utan att alla inblandade fått chansen att yttra sig.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons