Annons

Miljöministern lovar ingenting bestämt

Kommunalrådet i Trelleborg Egil Ahl (s), får inget bestämt besked om E6 av miljöminister Lena Sommestad. I ett brev har Egil Ahl påpekat för miljöministern att ärendet om miljöprövningen av E 6 dragit ut på tiden.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2004

Det är snart två år sedan Vägverket lämnade in ärendet för prövning till miljödepartementet. Det handlar om utbyggnaden av E 6 mellan Trelleborg och Vellinge, ett projekt som kommunen nu under flera år hoppats skulle kunna komma i gång. Innan beskedet om tillstånd enligt miljöbalken är klart går det dock inte att arbeta vidare med övriga frågor kring utbyggnaden. Miljöministern skriver i sitt svar till Egil Ahl att hon har stor förståelse för att Trelleborgs kommun vill ha ett snabbt besked i ärendet. I brevet försäkrar hon att ärendet i fortsättningen ska beredas skyndsamt med sikte på att få fram ett beslut så snart som möjligt. Samtidigt lämnar hon dock en brasklapp eftersom hon påpekar att även om det är angeläget att ärendena handläggs snabbt är det viktigt att stora vägprojekt får en seriös miljöprövning, så att en ny väg får en från olika utgångspunkter lämplig sträckning som inte strider mot miljöbalkens regler. I stort sett gör miljöministern alltså som Orsa kompani: hon lovar inget bestämt i sitt svar till kommunalrådet Egil Ahl.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons