Annons

Miljömack inom kort

Allt fler skåningar kör miljönvänligt. I månadsskiftet augusti/september i år invigs Trelleborgs första tankstation för biogasbilar.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2007
Bild: SCANPIX
Bild: SCANPIXFoto: 

Enligt Vägverket finns det 16 gasfordon i Trelleborg men som det ser ut idag  måste den som kör en biogasbil i Trelleborg åka till Malmö eller till Ystad för att tanka. - Ni satsar vi på att det ska bli tätare mellan mackarna, säger Mattias Hennius, informationschef på E.ON Gas.Från och med i början av sommaren fhar det funnits möjlighet att tanka biogas i Ystad då en miljövänlig mack invigdes där.

TA har tidigare skrivit om att E.On Gas får 638 00 kronor i bidrag från Naturvårdsverket för att öppna ett tankställe i Trelleborg. Sluträkningen kommer att landa på 2,9 miljoner kronor. Naturvårdsverket har beviljat bidrag till 46 tankställen för biogas runtom i landet. Enligt E.ON Gas har föräsljnngen av fordonsgas i Malmö ökat med sex procent under det första halvåret 2007. Trelleborgs biogasstation kommer att ligga vid Bilia på Hedvägen och invigs i slutet av augusti.Sanna Trygg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons