Annons

Miljödomstol ger slakteri ja och nej

Ugglarps slakteri får lov att köra sex transporter på dagtid sön- och helgdagar. Däremot får slakteriet inte köra tidiga morgnar och sena kvällar.
Trelleborg • Publicerad 21 november 2003

Det framgår av miljödomstolens dom, dit både företaget och en närboende överklagat länsstyrelsens tillstånd för slakteriet att utöka verksamheten. Miljödomstolen ändrar även villkoren när det gäller buller, som blir klarare än i det ursprungliga tillståndet. När det gäller transporterna har bolaget velat få rätt att köra sex transporter på söndagar, två på tidiga morgnar vardagar, före klockan 07, och två på vardagskvällarna efter klockan 18. Miljödomstolen menar att transporterna på söndagarna kan medges. Transporter tidiga morgnar och kvällar på vardagar däremot vill domstolen inte tillåta, av hänsyn till grannarna. Ugglarps slakteri fick i våras tillstånd att utöka verksamheten vid slakteriet. Tillståndet omfattar nu slakt av grisar som motsvarar 23 000 ton slaktvikt per år samt charkuteriverksamhet av högst 4 000 ton färdiga produkter per år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons