Annons

Miljöchefen: Visst går det att vara i vattnet

Trelleborg • Publicerad 1 juni 2007

Fem badplatser i Trelleborg får röd markering i EU-kommissionens årsrapport när det gäller badvattenkvaliteten.

Det betyder att att de inte blir godkända, enligt den europeiska unionens norm.

Annons

Badplatserna i Trelleborg är: Äspö, Dalabadet, Gislövs strandmark, Skåre skansar och Skateholm.

Nyheten om de rödlistade stranderna kablades ut på torsdagen och gjorde samtidigt gällande att även Snickarhaken utanför Kristianstad får röd prick, liksom Sibbarps badplats utanför Malmö, och ett tiotal andra badplatser runt om i Sverige.

Britt-Marie Paulik, som är miljöchef i Trelleborgs kommun, ser rapporten som ett tecken på den stora mängd kväve och fosfor som finns i Östersjön, vilket hon ser som en belastning. Samtidigt säger hon att det går att bada i vattnet.

– Vi vill gärna ha ett utmärkt vatten, det är vår strävan, och arbetar därför både kort- och långsiktigt för att det ska förbättas. Det som försämrar vattnet är bland annat de trådalger som ruttnar.

Därefter fortsätter miljöchefen:

– Visst går det att vara i vattnet vid badplatserna, förutom om det är algblomning, då ska man naturligtvis inte ge sig ut i vattnet, säger hon.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons