Annons

Miljöchefen Paulik slutar till årsskiftet

Trelleborg miljöchef Britt-Marie Paulik, som fyller 65 i september nästa år, får sluta till årsskiftet. Det föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2011

– Vi menar att det inte är någon idé att låta henne gå in i den nya rollen som ledare för miljödelen av samhällsbyggnadsförvaltningen för den korta perioden, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg. Från och med årsskiftet är stadsbyggnadschefen Claus Pedersen chef för förvaltningen.

Om det blir någon ny chef för miljödelen av samhällsbyggnadsförvaltningen är en fråga för nämnden, menar Ulf Bingsgård.

Annons

– Kommunledningen vänder sig till förvaltningschefen, en eventuell miljöchef blir en mellanchef, säger Ulf Bingsgård. Det är väl dock troligt att nämnden utser en ny chef för miljödelen.

Sverigedemokraterna föreslog att Britt-Marie Paulik skulle fortsätta arbeta med andra arbetsuppgifter på miljökontoret under tiden fram till 65-årsdagen, men resten av arbetsutskottet menade att hon istället kan gå vid årsskiftet.

Sammanslagningen av miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret är en följd av den nya politiska organisationen i Trelleborg, där miljönämnden och byggnadsnämnden slagits ihop till samhällsbyggnadsnämnden.

Britt-Marie Paulik har varit miljöchef i Trelleborg sedan 1989.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons