Annons

Miljöchefen: han har inte följt dispensen

Miljöchefen Rickard Sandberg anser att strandskyddsdispensen som getts för Ola Fredgardhs fårstängsel var olycklig och att Ola Fredgardh inte heller följt dispensen fullt ut.
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2012

– Dispensbeslut kan vi komma tillbaks till och rätta om det förra beslutet inte fungerar eller om det har gjorts ändringar i lagstiftningen. Men jag förstår inte att man gav dispens så som man gjorde, säger Rickard Sandberg.

Att kommunen i ärendet med Ola Fredgardhs fårstängsel även gjort en polisanmälan försvarar Rickard Sandberg med att kommunen är skyldig att göra en polisanmälan om de misstänker att det kan ha begåtts ett miljöbrott. Att det funnits både dispens och ett godkännande från kommunen påverkar inte beslutet.

Annons

– Jag anser inte att han har följt dispensen och tycker även att det handlar om nedskräpning eftersom det ligger en massa rostiga jordbruksredskap och annat där. När det gäller stättorna är det svårt att ta sig över om man inte är akrobat, säger Rickard Sandberg.

Han anser att Ola Fredgardh nu ska ordna så att det blir fri passage till själva stranden och ta bort alla redskap.

– Det är viktigt att fåren kan vara kvar och beta och jag anser att det går att både ha fri passage och djur som betar, säger han.

När det gäller Ola Fredgardhs problem med lösa hundar håller Rickard Sandberg med om att det är ett stort problem.

– Det är ett problem som finns inte bara där. Även vid Skanörs ljungar och på andra håll är det problem. Jag har lyft upp frågan på agendan och anser att något måste göras. Det är en jätteviktig fråga som vi måste ta tag i och det har varit mycket klagomål om det, säger han.

Han menar att kommunen kan införa särskilda ordningsregler för vissa platser och att man i nödfall behöver ha vakter ute och kolla upp så att reglerna följs.

– Sedan handlar det också om information, information och information. Vi måste vara ute och möta hundägarna, säger han.

När det gäller Ola Fredgardhs förslag på att anlägga parkering och att kommunen bekostar ett nytt stängsel hänvisar Rickard Sandberg till andra avdelningar inom Vellinge kommun.

– När det gäller parkering så är det något som teknikavdelningen får titta på. Det är en väldigt fin badplats där, säger han.

Madeleine Gripsten
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons