Annons

Militäriska musikkårer belägrade centrala Trelleborg

Musikfesten tattoo har länge varit intimt förknippad med Ystad. På torsdagen gjorde den traditions- och medaljtyngda militärparaden ett första gästspel i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2013
Det var första gången som tattoo gästade Trelleborg.
Det var första gången som tattoo gästade Trelleborg.Foto: 

11.54. Spridda klungor av människor samlas på Gamla torg. Två ridande poliser håller uppsikt över platsen. Solen skiner. Det är tyst.

11.55. Helt enligt schema och med militär precision tågar musikerna från franska Första tiraljörregementet in på torget. Klackarna smäller till när gruppen gör halt. Dirigenten rättar till sin grå uniformsmössa, kastar en blick på gruppen och höjer sedan armarna.

Annons

Under taktfasta, smattrande trumslag, och toner från trumpeter och tromboner sätter sig tåget i rörelse. Solen reflekteras i välputsade instrument och medaljer.

Målet är Rådhustorget. Vägen dit kantas av trelleborgare i alla åldrar. I klungan står Camilla Westemar. För henne är det första gången hon ser och hör tattoo.

– Det är mäktig musik som jag tycker är väldigt bra och trevlig. Jag tror också det är bra att man åker till ställen utanför Ystad för att sprida musiken. Annars blir det lätt att man bara lockar de redan frälsta, säger Camilla Westemar.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons