Annons

Mild kritik mot arbete med psykisk ohälsa

Trelleborgs kommun har gett ett otydligt uppdrag till skolorna över hur man ska arbeta med psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Det konstaterar Socialstyrelsen som gjort en tillsyn över skolhälsovården på Liljeborgsskolan.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2009

TRELLEBORG. Socialstyrelsen uppdagade också vid besöket att belastningen ofta är hög och att många elever behöver hjälp. Att skolan saknar skriftliga rutiner för remisshantering är också ett problem, liksom att det är svårt för eleverna att få tid hos en läkare. I övrigt har skolhälsovården en mycket god tillgänglighet, konstaterar Socialstyrelsen.

Socialstyrelsen drar slutsatsen att det inte finns några brister av betydelse för patientsäkerheten, men att man måste se till att skaffa skriftliga rutiner för remisshanteringen.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons