Annons

Mikaeli marknad lockar med musik

Årets Mikaeli utlovas som vanligt bli en folkfest både för Trelleborgare och alla andra utombys som under fredag och lördag vill strosa bland knallar, åka karusell och se uppträden.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2002

Men någon rikskänd artist finns inte att fresta med i år. - Det blir för dyrt. Vi hoppas dock att besökarna gillar vårt utbud som består av det största nöjesfältet någonsin med ett 27 meter högt pariserhjul och uppträden för många olika smaker och en talangtävling i Stadsparken, säger marknadsgeneral Lars Svensson. Programmet är späckat under de två intensiva festivaldagarna, fredag och lördag. Mikaelikommittén siktar på att greppa en stor publik, att unga som gamla ska känna sig nöjda med årets utbud. Precis som tidigare år blir det ett Mikaelitält med musik och mat. Krögaren Patrik Kiel som jobbar på Anderslövs gästis, håller sin hand över matlagningen. Under lördagen arrangeras barnkarnevalen. I år blir den en hyllning till Astrid Lindgren, vilket betyder att det blir mängder med Pippi, Emil och Karlsson på taket i innerstan´. Lådbilsrallyt avgörs vid biblioteket. Talangtävlingen, som arrangeras på scenen i Stadsparken, arrangeras på lördag kväll klockan 17. Det är 12 bidrag från unga talanger mellan 10 och 18 år som framträder. Förutom Trelleborgsförmågor finns det tävlande från Malmö i väst till Tomelilla i ost. Kulturchefen Jörgen Flink är ordförande för juryn som ska utse det vinnande bidraget. Klubb Allan kommer att svara för musik som förväntas tillfredsställa den yngre publiken. Trelleborgs kommun "sponsrar" Mikaeli genom att finansiera Göteborgsgruppen Dixielands framträdanden på Rådhustorget. Samma grupp svidar sedan om för att istället kalla sig Die Originelle Tiroler Kapelle och aviserar tyrolermusik med joddel. - Kommunen vill passa på att bjuda på en ny inriktning på Mikaeli. Det gör vi genom Marianne Mörck från Malmö Opera och Musiktater som uppträder på Rådhustorget tillsammans med tre tenorer på lördagkvällen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons