Annons

Efter TA:s avslöjande: Mikael Rubin (M) avgår

Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg Mikael Rubin lämnar samtliga sina kommunala och regionala uppdrag för Moderaterna med omedelbar verkan. Rubin står inte heller till förfogande i valet 2022.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2022
Mikael Rubin.Foto: Peter Ottosson

– Det är en väldigt allvarlig situation och Rubins agerande är oacceptabelt. Vi har haft en diskussion med Mikael Rubin och han har nu valt att lämna alla sina förtroendeuppdrag inom Moderaterna. Nu inleds en process för att ta fram en ersättare, säger Ann Kajson Carlqvist, moderat gruppledare i Trelleborg i ett pressmeddelande.

Det var Mikael Rubins beslut men det rådde konsensus bland Trelleborgsmoderaterna. Ingen tyckte annorlunda, enligt Sofia Bennet som är M+KD-styrets politiska sekreterare.

Annons

Beskedet kommer efter TA avslöjat att Mikael Rubin betalat 213 000 kronor till en sexutpressare. Mikael Rubin betalade först 2 500 kronor för kvinnan – enligt henne förskott för ett sexmöte, enligt Rubin för lättklädda bilder. Han säger till TA att han inte försökt köpa sex, men medger i polisförhör att han bett kvinnan om sex.

Något möte skedde aldrig. I stället blev Mikael Rubin utpressad och betalade vid 13 tillfällen.

– Politik är en förtroendefråga och här gick gränsen, säger Sofia Bennet.

Är det utpressningen eller sexbilderna som är den springande punkten?

– Politik är en förtroendefråga och i varje given situation handlar det om den totala bilden. Här har Mikael och Moderaterna i Trelleborg kommit fram till att situationen inte är hållbar.

Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons