"Mig lurar man inte i första taget"

Ett företag i Malmö vill ha betalt för marknadsföring för 3 400 kronor. Mottagaren Gerd Malmberg har dock aldrig beställt någon tjänst från företaget. Detta är andra gången hon får en bluffaktura.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2010
Foto: 
Gerd Malmberg har blivit krävd på 3 400 kronor av ett företag som hon aldrig har hört talas om.
Gerd Malmberg har blivit krävd på 3 400 kronor av ett företag som hon aldrig har hört talas om.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Direkt när jag såg kuvertet kände jag olust. Jag förstod direkt att det var en bluffaktura, säger Gerd Malmberg.

Hon driver en liten kennel i Böste. De få fakturor hon får är oftast på låga belopp. Det brev hon nu fick i brevlådan skilde sig från mängden. Den krävde henne på 3 400 kronor.

– Jag skulle aldrig få en sådan stor faktura. Jag har ju som mest tio valpar per år, berättar hon.

Brevet kommer från ett företag i Malmö. Ägaren är bosatt utomlands men på fakturan står ett telefonnummer som går till Malmö. Gerd Malmberg försökte komma fram på numret under en hel dag.

– Men det tutar bara upptaget, säger hon.

Hon har drivit sin kennel i mer än tio år och har fått bluffaktura en annan gång för flera år sedan. Den kastade hon bort och någon påminnelse kom aldrig.

– Jag skulle aldrig gå på detta. Mig lurar man inte i första taget.

Nyligen skrev Trelleborgs Allehanda om Vittorio Casagrande som fick ett brev från ett spanskt företag som påstod att han vunnit sex miljoner i ett lotteri. Allt han behövde göra var att skicka in sina kontouppgifter. Polisen varnar för att kontakta företag som skickar misstänkta brev och fakturor.

Martin Strandberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.