Annons

Midsommarfest slutade med hot och misshandel

Midsommarfesten i en by på Söderslätt 2005 slutade med tumult när den då 26-årige mannen dök upp på grannfesten, utrustad med basebollträ och soft air-gun pistol. Nu döms han till samhällstjänst, som motsvarar ett halvårs fängelse.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2007

Midsommarfirandet, som hölls i ett tält intill en gård för två år sedan, fick ett oväntat slut.

En av grannarna, 26-åringen, hade upptäckt att brevlådan som tillhörde hans föräldrahem blivit fördärvad, vilket väckte hans vrede och fick honom att med basebollträ och en soft air-gun pistol bege sig till granngården.

Annons

Framme i tältet där midsommarfesten pågick som bäst brusade han upp och var aggresiv, viftade med basebollträet och krävde att få veta vem som vandaliserat brevlådan. Inget gav något svar.

Utanför tältet, en stund senare, drog han upp pistolen, riktade den mot några av gästerna och uttalade hotelser.

Sammanlagt var det sex personer som antingen känner sig hotade eller blev slagna av den argsinte grannen.

Hotelserna fortsatte ute på vägen, vid en parkering, och den ilskne grannen förklarade att han tänkte döda den som förstört brevlådan.

En av dem som var på festen fick ett slag över halsen så att han föll omkull och upptäckte att det började blöda från halsen. Detta ledde till att gästerna slog 26-åringen så att han fick blåmärken på ena armen och senare svullnader på ryggen.

Tingsrättens bedömning är att det krävs tillräckliga bevis för en fällande dom.

I domen vid Ystads tingsrätt, avdelning Trelleborg, där den i dag 28-årige mannen döms till samhällstjänst, betonas att de misshandlade midsommargästerna genomgående saknar dokumentation när det gäller kroppsskador, till exempel rätts- eller läkarintyg.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons