Annons

Michael bröt distansen

För sex år sedan var tyska Michael Lempart på semester på Teneriffa. Det var Malin från Trelleborg också. När de åkte hem, på var sitt håll, hade de inlett ett distansförhållande. Idag är distansen bruten.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2011
Foto: Tomas Nyberg

För fyra månader sedan flyttade 25-årige Michael Lempart från Dortmund till Trelleborg. Då hade Malin bott hos honom i ungefär tre år.

– Det var inget svårt beslut att ta. Jag visste att hon ville hem till sin familj igen. Jag hade redan varit mycket här och tycker att det är en lugn och mysig stad. Det var min tur att flytta nu, säger Michael Lempart.

Annons

I Tyskland pluggade han till medicinteknisk ingenjör. Nu hoppas han kunna använda den utbildningen i Sverige, eller kanske Danmark.

– Fast i Köpenhamn måste man prata danska, säger han.

Tidigare har Michael Lempart mest pratat engelska, eller tyska, med sin flickvän men nu övar han för fullt på svenskan. Lite underlättar det att tyskan och svenskan har en del ord som liknar varandra.

– Det är svårare att lära sig när man är vuxen, men det går bra. Jag har nog fördel av att jag precis har slutat på högskolan.

Myten att tyskarna är galna i svensk natur bekräftas till viss del av Michael Lempart.

– Jag gillar att man kan gå till stranden här i Trelleborg. Jag känner många tyskar som åker hit för naturens skull. Kanske inte till Trelleborg, men till Sverige.

Michael Lempart gillar sin nya hemstad. Det enda han egentligen saknar är flera ställen att gå ut och festa på. I Trelleborg finns för få barer, tycker han. För att göra sig hemmastad har han börjat träna och spela innebandy.

– Innebandy finns inte så mycket i Tyskland så det är något jag har börjat med först efter att jag flyttat hit.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons