Annons

…Michael Alpfors...

Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2006
Michael Alpfors. Bild: Per-Erik Wendel
Michael Alpfors. Bild: Per-Erik WendelFoto: 

, 34, Trelleborg, som i helgen vann sitt tionde raka DM-guld i fallskärms-hoppning, precision vid Everöds flygplats, Kristianstad.

Finns det ingen som kan slå dig?

Annons

– De andra försöker men än så länge har de inte klarat det. De har varit nära men det gäller att behålla kylan genom alla hoppen. Precis som i skytte är det mycket mentalt.

Tionde raka guldet, hur värderar du det?

– Det är roligt att visa att man fortfarande är bäst. Det här året har jag inte kunnat träna så mycket så det är kul att knäppa de andra på näsan.

Hur tränar man i fallskärmshoppning?

– Lite fysträning, jag simmar och springer. Och så hoppträning. Jag hoppar varannan vecka ungefär men i år har det inte blivit så mycket. Men jag har en sele i garaget så jag kan träna det sista momentet vid fot-isättningen.

Är det en stor publiksport?

– Det ska jag inte säga. inte i Sverige. Man får köra dit publiken finns som i en torguppvisning.

Vad har du för mål för framtiden?

– Att fortsätta vinna SM (Michael har två SM-guld i bagaget, det senaste vann han i somras) och i mån av tid ta en plats i landslaget. Topp 25 i världen är nog inom rimlig räckhåll.

Hur många fler DM-guld kommer det att bli?

Annons

– Det kan nog bli många till. Så länge det är roligt fortsätter jag.

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons