Annons

Meriterat namn blir högsta skolchefen

Kommunen är på väg att anställa en ny bildningschef. Jytte Lindborg, utbildningschef på förskoleförvaltningen i Malmö stad, är föreslagen.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2014

Jytte Lindborg är ett tungt namn i Malmös skolvärld och har flera andra chefsposter bakom sig. Hon har bland annat varit barn- och ungdomschef i Rosengård.

– Jag har pratat med den politiska ledningen i Trelleborg och konstaterat att det finns höga ambitioner. Kommunen jobbar också mycket med medborgarna i centrum, vilket är lockande, säger Jytte Lindborg om varför hon blev intresserad av jobbet.

Annons

På onsdagen ska Jytte Lindborg presenteras för bildningsnämnden som väntas föreslå kommunstyrelsen att anställa henne. Lars Mikkelä (M), bildningsnämndens ordförande, vill inte säga något innan ärendet varit uppe i nämnden, men kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) menar att besluten i bildningsnämnden och kommunstyrelsen blir ren formalia.

– Som jag uppfattar det kommer det att bli total enighet, säger Ulf Bingsgård som är nöjd med rekryteringen.

– Hon har erfarenhet från alla delar i bildningssektorn. Hon har också synen att skolan är en del av samhället och har en viktig funktion i ett hållbart samhällsbyggande, säger han.

Jytte Lindborg hade inte sökt tjänsten och var inte med när intervjugrupperna träffade tre slutkandidater i november förra året. Men när ingen av de tre föll i smaken fick rekryteringsföretaget i uppdrag att hitta någon annan. Det var då Jytte Lindborgs namn kom fram.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons