Annons

Mer vård till Smygehamnsbor

Till hösten utökas öppettiderna på distriktssköterskemottagningen i Smygehamn. Då är mottagningen bemannad minst två dagar i veckan.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2012
Spruta
SprutaFoto: Sigurds¯n, Bj¯rn

– Eventuellt blir det tre dagar i veckan, säger Ingegerd Eiman, som under sommaren är tillförordnad verksamhetschef på vårdcentralen i Anderslöv, med ansvar för distriktssköterskemottagningen i Smygehamn.

I nuläget är mottagningen bemannad en dag i veckan, men det är inte tillräckligt, anser Ingegerd Eiman.

Annons

– Vi har behov av en större närvaro och fånga upp de boende längs kuststräckan på ett bättre sätt.

I samband med utökningen undersöker Region Skåne möjligheten att utöka mottagningens yta. I dag finns mottagningen på äldreboendet Smygehemmet, i en lokal på cirka 50 kvadratmeter.

– Det är en kombinerad expedition och mottagning, och så finns det ett väntrum. Vi anser inte att det är tillräckligt för att utveckla verksamheten, säger Ingegerd Eiman.

Region Skåne ligger just nu i förhandling med Trelleborgs kommun om att få utöka ytan med ungefär lika mycket som finns i dag. Därför har man sagt upp det nuvarande hyresavtalet som gäller till sista maj 2013. Det är i nuläget osäkert ifall kommunen kan utöka ytan till distriktssköterskemottagningen.

– Vi får undersöka saken, kanske kan det gå med en omdisponering av lokalerna, säger Gertie Lindberg, lokalförsörjningschef på serviceförvaltningen.

Madeleine Gripsten
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons