Annons

Mer snö och hårda vindar ger stora problem

Snö i kombination med hårda vindar ställer till det på måndagen. Här följer du snökaoset på Söderslätt.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2010
Foto: 
Foto: 
Inställda flyg på Kastrup.
Inställda flyg på Kastrup.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

BIL, BUSS & TÅG:

På Söderslätt ryker småvägarna snabbt igen och plogbilarna koncentrerar sig på de större vägarna. Ett tjugotal trafikolyckor rapporterades till Skånepolisen från klockan 06 till framåt klockan 13. Bara i ett fall fördes en person till sjukhus.

Annons

– Vi har inga trafikolyckor med personskador inrapporterade från Söderslätt, men det har varit en del avåkningar. Fast folk verkar ta de ganska lugnt eller stanna hemma, säger Cindy Schönström-Larsson på polisens länskommunikationscentral i Malmö.

Från flera håll i Skåne rapporteras om avåkningar och inställda pågatåg och skolbussar. På Klagstorps skola lyckades endast 46 av 130 elever ta sig till skolan.

Skånetrafiken uppdaterar regelbundet sin hemsida, om tågavgångar och förseningar. Noterbart är att flera avgångar till och från Malmö Central är inställda de närmaste veckorna på grund av arbetet med att fasa in Citytunneln i trafiksystemet.

Läget på vägarna följer man bäst på Trafikverkets hemsida. Man varnar för besvärligt väglag, eller risk för besvärligt väglag, på vägarna till och från Vellinge och Trelleborg. Vindkänsliga fordon avråds från att trafikera Öresundsbron, som har sänkt hastigheten. Vinden väntas inte avta förrän i kväll.

Snöbyar i kombination med vindar på upp till 14-17 meter per sekund har SMHI därför gått ut med en klass-1-varning för Skåne. De varnar för snöbyar och drivbildning. Läs mer om vädervarningarpå SMHI:s hemsida.

FÄRJTRAFIK:

På måndagsförmiddagen skjöts två av Scandlines avgångar upp på grund av vädret. Aktuell information om avgångar finna att läsa på Scandlines hemsida.

FLYGTRAFIK:

Flygtrafiken flyter igen efter omfattande störningar under måndagen.

På Kastrupställdes nästan alla avgångar in på morgonen. På Sturupvar många avgångar försenade redan i söndag kväll och problemen fortsatte under måndagsmorgonen. Några få avgångar är inställda.

Annons

POSTUTDELNING

Posten kommer inte att delas ut på landsbygden i Trelleborgs kommun under måndagen. Enligt Postens presstjänst är det bara postnummerområdena inom Trelleborgs stad samt 231 92 och 231 93 som kommer att få sin post idag. När det gäller övriga postnummerområden i Trelleborgs kommun har man ställt in utdelningen på grund av snön.

Även tömning av brevlådor och hos ombud i dessa områden uteblir. Det är ännu oklart om postutdelningen kommer att fungera som vanligt under tisdagen.

– Vi följer SMHI. Det handlar om cirka 6000-7000 försändelser som ligger sorterade och väntar. Men vi får ta det dag för dag, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Posten.

Även tidningsbärarna har problem. I de värst drabbade områdena kommer de att lägga ut tidningar för avhämtning. Vilka orter och platser det gäller kan man se på deras hemsida.

SOPHÄMTNING

Snömassor och svåra drivbildningar har lett till störningar i sophämtningen, skriver Trelleborgs kommun på sin hemsida. I flera områden i centrala Trelleborg och på landsbygden kan sopbilarna inte komma fram.

Tona Ishaq
Anna Thulin och Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons