Annons

Mer personal på Alstadhemmet

Av drygt 550 deltidsanställda inom äldreomsorgen i Trelleborgs kommun vill 200 ha mer arbetstid.Det framgår av en undersökning som socialnämnden gjort bland de anställda.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2002

82 deltidsanställda kan tänka sig att arbeta mer timmar även på andra ställen än den enhet där de har sin huvudsakliga anställning medan 119 bara kan tänka sig att arbeta mer på den egna enheten. Bakgrunden till enkäten bland de deltidsanställda är att socialnämnden startat en resurspool för att minska antalet tillfälliga anställda och för att de olika enheterna ska kunna få tag i vikarier snabbare och enklare. Socialnämnden ska nu satsa ytterligare på resurspoolen så att alla vikariat upp till 14 dagar fylls av personal från resursgruppen, så långt de räcker. Deltidsanställda ska erbjudas arbetstid inom resursgruppen upp till heltid. I början kommer förstärkningen av resurspoolen att kräva extra resurser, men på sikt kommer den att betala sig, menar socialnämnden. Socialnämnden ska även öka bemanningen på Alstadhemmet. Resurserna för Alstadhemmet ska ökas med 750 000 kronor om året. Dessutom tänker socialnämnden satsa 330 000 kronor för att starta dagverksamheten på Bäckahästen. Där finns lokaler, men ännu ingen verksamhet. Sammanlagt har socialnämnden fått en extra förstärkning i år på 4,8 miljoner kronor för äldreomsorgen. Resten av de pengarna vill socialnämnden använda för att förstärka ekonomin för övriga verksamheter som har svårt att klara budgetramarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons