Annons

Mer pengar för att hålla Trelleborg rent

Tekniska nämnden får troligen mer pengar i år för att hålla Trelleborg rent. Det handlar om den nya skötselplanen, där kommunstyrelsen säger ja till att satsa 1,5 miljoner kronor mer för att hålla undan skräp och ogräs.
Trelleborg • Publicerad 14 januari 2014
Foto: 

Skötselplanen är byggd kring tanken att kommunens mark ska skötas på tre olika nivåer som fått namnen finrummet, vardagsrummet och extensiva ytor.

Mest satsas naturligtvis på finrummet.

Annons

- Det har kommit en del kritik mot att det i mångt och mycket handlar om en satsning på centralorten. Men det beror ju på att det faktiskt inte finns så mycket kommunal mark på de mindre orterna, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg.

Socialdemokraterna är kritiska och menar att det är konstigt att den styrande femklövern sade nej till förslaget från fjorårets sommar, där S ville ha en satsning just på ett renare Trelleborg.

- Vi tycker också att det fattas tankar om att involvera näringslivet och föreningarna i tanken på ett renare Trelleborg, säger Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg.

Slutligt beslut om anslaget fattas av kommunfullmäktige.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons