Annons

Mer Palmfestival för de allra yngsta

En satsning på barnlandet, och en kick-off som är öppen för alla. Det är årets nyheter på Palmfestivalen som smygstartar på torsdag.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2006
Ponnyridning är ett av inslagen i årets satsning på ett barnland under lördagseftermiddagen.
Ponnyridning är ett av inslagen i årets satsning på ett barnland under lördagseftermiddagen.Foto: 
Perikles från Ystad är tillbaka för att roa dansbandsfansen.
Perikles från Ystad är tillbaka för att roa dansbandsfansen.Foto: 
Amy Diamond är fredagens dragplåster på stora scenen.
Amy Diamond är fredagens dragplåster på stora scenen.Foto: 

– Vi kommer att ha ett barnland i Stadsparken med ponnyridning, hoppborg, Maglarpsbulle, ansiktsmålning och utlottning av priser. Barnen köper ett armband för 50 kronor, sedan är allt inne på området fritt, berättar festivalgeneralen Lasse Svensson.

Fredagskvällen på Stadsparksscenen är vikt för de unga. Åtta band från Gasverket spelar i två omgångar. Däremellan uppträder Amy Diamond och kvällen avslutas med disco.

Annons

På lördagen gör huvudnumret Nazareth entré strax efter fyrverkeriet som traditionsenligt skjuts av från Valens tak.

Torsdagens kick-off, som tidigare endast varit öppen för de som jobbat med festivalen, är nu öppen för alla. Med en biljett i handen får man se ett specialprogram komponerat av teater Titt-in, med både sång, musik och revy.

Flera artister som uppskattades förra året är tillbaka på programmet. Det gäller bland annat dansbandet Perikles och Håkan Brincks orkester.

– Ystadbandet Perikles är efterfrågat av många. Därför ville vi ta hit dem igen, säger Lasse Svensson.

En annan favorit i repris är Håkan Brincks orkester, som ingår i det program som kommunen presenterar på Rådhusplatsen. På fredagen bjuds ett skånskt visprogram med Ivar Sjögren och dragspelaren Rolf Alm, som håller i den årliga visfestivalen i Lund. De två återkommer senare under kvällen i ett band som spelar allt från reggae till cajun.

Däremellan ges en wienerkonsert.

– Jag är glad att jag lyckats få hit Jessica Johansson, en ung solist som sjungit i både musikaler och i operor, säger Nils-Gunnar Snygg, som är kommunens bandbokare på festivalen.

Från Malmö har han lockat hit barnunderhållningen Sjörövarmange och Cattapirat alias Magnus Ekvall och Cathrine Hansson- Flink. De har underhållit på en sjörövarbåt under hela Malmöfestivalen, men nöjer sig med sång och musik under sin Trelleborgsspelning på lördagseftermiddagen. Cathrin Hansson- Flink kan också höras tillsammans med maken Jörgen Flink och ytterligare nio musiker i nästa programpunkt på lördagen. Då under namnet W.O.W. och med en repertoar som består av Abba-låtar.

Kommunen satsar 50 000 kronor på Rådhustorgets program och 95 000 kronor som ett bidrag till Palmfestivalens satsning på större artister.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons