Mentala gisslandraman i Parken

Mentala gisslandraman, vad är det? Det fick publiken på Parken i Trelleborg lära sig på torsdagskvällen när hallänningen Thomas Petersson var på besök.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2013
Thomas Petersson fick skratten att rulla i Parken i Trelleborg på torsdagskvällen. Foto: Claes Nyberg
Thomas Petersson fick skratten att rulla i Parken i Trelleborg på torsdagskvällen. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

Ungefär 200 trelleborgare hade letat sig till Parken och av skratten att döma var det ingen som ångrade beslutet att gå och se föreställningen.

Efter att ha startat med en utredning om varför han känner igen folk han inte känner men inte känner igen folk han känner som slutade med att han träffade en kvinna som kände igen honom men inte kände honom förklarade Thomas Petersson vad ett mentalt gisslandrama är.

-Håll käften nu, Thomas!

Det är vad Thomas Petersson försöker säga till sig själv när han är utsatt för ett sådant drama.

-Tänker att man åker hiss med en annan person – som man inte känner. Och sedan går han av och man börjar sniffa. Men vad? Är det verkligen så? Ja, han släppte en fis innan han gick av! Själv åker man vidare och det är nu det blir ett mentalt gisslandrama.

För det kan ju bli så att det är någon annan som kliver in i hissen och också börjar sniffa.

-Då kan man inte börja med att: "du tror kanske att det är jag som har fisit, men det var en annan person här i hissen förut, men han gick av på en annan våning men innan han gick av så..."

Det är då som Thomas Petersson måste tänka:

-Håll käften nu, Thomas!

INTERNAL INTERNAL
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.