Annons

Mellby Gård vill köpa Kapp-Ahl

Under måndagen tillkännagav Mellby Gård, att man vill köpa upp klädkedjan Kapp-Ahl.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2019
TFFs huvudsponsor Mellby Gård vill köpa klädkedjan Kapp-Ahl.
TFFs huvudsponsor Mellby Gård vill köpa klädkedjan Kapp-Ahl.Foto: Christer Thorell/IBL

Mellby Gård, TFFs huvudsponsor, är sedan tidigare största aktieägare i Kapp-Ahl. På måndagsförmiddagen lämnade man ett kontanterbjudande om 20 kronor per aktie till resterande aktieägare, enligt tidningen Dagens Industri.

– Det är något som har legat och grott i bakhuvudet under en längre period. Men själva arbetet med budet är något som vi började med för mindre än två veckor sedan. Vi har jobbat intensivt och snabbt för att lägga fram budet för aktieägarna, säger Johan Andersson, vd för Mellby gård, till Dagens Industri.

Johan Andersson, vd för Mellby Gård. Arkivbild.
Johan Andersson, vd för Mellby Gård. Arkivbild.Foto: Lena Ehring
Annons

Enligt tidningen ska syftet med budet vara att Mellby Gård vill ta modekedjan onoterad.

– Vi känner att det är rätt timing att göra det nu. Vi tror att bolaget skulle må bra av att verka i en onoterad miljö. Mellby Gård är van av båda ägarformerna. Vi har verkat i både noterade och onoterade bolag genom åren. Det finns för- och nackdelar med båda formerna, säger Johan Andersson till Dagens Industi.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons