Annons

Melander ny förvaltningschef

Barbro Melander är äldre än Lisbeth Netteberg. Därför tar hon över chefskapet för den nya bildningsförvaltningen i kommunen. Lisbeth Netteberg lämnar kommunen med avtalspension.
Trelleborg • Publicerad 24 maj 2011
Barbro Melander
Barbro MelanderFoto: 

– Både Barbro och Lisbeth är kompetenta förvaltningschefer, och svåra att skilja åt kompetensmässigt. Men Barbro har den arbetsrättsrättsliga förturen, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M).

Barbro Melander och Lisbeth Netteberg anställdes samtidigt, Melander som skolchef och Netteberg som gymnasie- och vuxenutbildningschef. När förvaltningarna nu slås ihop behövs bara en chef, och då har Melander förtur eftersom hon är äldst av de två.

Annons

– Det ska bli roligt och utmanande att jobba över hela verksamheten, från förskola till gymnasienivå, säger Barbro Melander som sedan sin tid i Svalöv har erfarenhet av att vara chef även på gymnasienivå. Men det var tio år sedan.

– Det har såklart hänt mycket på tio år. Men det finns många duktiga rektorer och andra medarbetare på gymnasiet, jag får börja med att prata med dem, säger Barbro Melander.

Barbro Melander får ingen löneförhöjning med det utökade ansvarsområdet utan behåller sina 68 850 kronor i månadslön. Lisbeth Netteberg får när hon slutar sista september avtalspension med 80 procent av lönen, vilket motsvarar 54 840 kronor tills hon fyller 65. Det gör hon i september 2013.

Enligt tillförordnade kommundirektören Jonas Rosenkvist var det aldrig aktuellt att erbjuda Lisbeth Netteberg någon annan tjänst inom Trelleborgs kommun.

– Hon är anställd som förvaltningschef och det finns inga andra liknande tjänster. Så det var ingen diskussion om det, säger han.

Lisbeth Netteberg säger sig vara tillfreds med uppgörelsen.

– Jag tycker det är en bra lösning. Det blir ett professionellt avslut, säger Netteberg som fram till sista september ska arbeta med att sjösätta den nya bildningsförvaltningen. Sen är det slut.

– Jag har haft fantastiska år i Trelleborgs kommun, men någon gång måste man lämna. När det är dags blir det säkert med en viss sorg i hjärtat, säger Lisbeth Netteberg.

Ossian Sandin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons