Annons

Medborgarråd ska införas

Socialnämnden planerar att skrota systemet med fadderverksamheter och i stället införa medborgarråd. Där ska de som använder socialtjänsten och deras anhöriga diskutera olika frågor som rör verksamheterna med politikerna.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2013

I dag har politikerna i socialnämnden varsin verksamhet som de är fadder för, vilket bland annat innebär att man gör besök på enheterna.

– Vi tycker inte att det har fungerat så bra, det har mest blivit att man diskuterar olika saker med verksamhetschefen. Vi vill involvera medborgarna mer, säger Marianne Ohrlander (M), ordförande i socialnämnden.

Annons

Tanken är att man ska dela in socialförvaltningens verksamheter i fyra områden, IFO, LSS, hemtjänst och särskilt boende. För varje område ska det bildas de ett medborgarråd bestående av anställda, boende och politiker.

– Där ska man kunna diskutera alla frågor som kommer upp, säger Marianne Ohrlander.

Medborgarråden ska ha sina första möten i september.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons