Annons

Medaljregn till Kattebäckshjältar

På torsdagen var det exakt ett halvår sedan Kattebäckskolan brann och tillvaron för elever och lärare vändes upp och ner. För att markera en nystart för skolan hade man på torsdagen ställt till en hejdundrande fest.
Trelleborg • Publicerad 4 mars 2010
Foto: 
Plåtslagaren Martin Nilsson var en av de hantverkare som fick chokladmedalj för sina insatser under ombyggnaden av Kattebäckskolan. Tilde Sethson, nio år, var medaljutdelareFoto: 

TRELLEBORG. I fokus för festligheterna stod ett antal hantverkare som varit med och renoverat skolan efter branden. Det var plåtslagare, elektriker, murare, saneringspersonal och flyttgubbar som bjudits in av skolan för att belönas för sina insatser vid ombyggnaden. Uppradade på scenen i aulan fick de ta emot varsin chokladmedalj. Plåtslagaren Martin Nilsson var glad när han fick sin medalj av nioåriga Tilde Sethson.

– Det är kul att bli uppmärksammad, sa Martin Nilsson och lovade att medaljen skulle placeras på en fin plats där hemma.

Annons

Rektorn Ingela Berglund menade att utdelningen hade en viktig symbolisk betydelse.

– Det är viktigt för barnen att förstå att det är många som jobbat hårt för att återställa det som två ungdomar ställde till med, sa hon.

Efter medaljutdelningen fick eleverna hugga in på nio tårtor som tillsammans bildade ordet "Kattebäck". Sedan lämnade man tråkigheterna kring branden bakom sig och gick vidare.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons