Annons

Med sinnen öppna för konst

Verk i tempera, betong, batik, tyg, olja och grafik. Omkring 30 medlemmar i nätverket Öppna sinnen visar sina verk i Parkens Trelleborgssal, från förstagångsvisare till internationella utställare.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2007
Görel Collin visar både temperamålning och skulpturer på Öppna sinnens utställning i Trelleborgssalen i Parken. Bild: Tomas Nyberg
Görel Collin visar både temperamålning och skulpturer på Öppna sinnens utställning i Trelleborgssalen i Parken. Bild: Tomas NybergFoto: 

Utställningen hade vernissage på onsdagen och håller på till och med lördag. Från Stortorget till Parken visar fötter i olika storlekar vägen till utställningen.

Petra Åkesson visar bilder i batik, en teknik hon lärde sig på Sri Lanka för 35 år sedan. En av hennes bilder är från Afrika där hon lyckats få fram olika toner i bilden. Hennes nyare bilder är från Beddingestrand.

Annons

– Bilden skapas i färgbad efter färgbad. Allt som inte ska färgas in täcks med flytande vax, berättar hon. Sedan är det spännande att koka av vaxet. Det är inte alltid det blir som man vill.

Bilderna från Beddingestrand är gjorda med mycket tunnare färger än till exempel bilden från Afrika eftersom ljuset är så annorlunda här.

Mitt i salen står ett bord i betong med väderbeständigt gummi på skivan. det är gjort av Per Hansen som började som möbelsnickare men ville arbeta i betong eftersom det är snabbare och en större utmaning.

– Det är mycket jag måste klura ut och mixtra mig fram till med armeringen, säger han. Per Hansen har också experimenterat med mera sirliga verk, till exempel ljusstakar och vaser i betong. Han har också gjort försök med olika iblandningar i betongen, till exempel plast, fibrer eller andra material för att hindra blåsbildning och öka hållbarheten.

Öppna sinnen är ett nätverk för konstnärer och konstintresserade på Söderslätt, framför allt i Skurups, Trelleborg, Svedala och Vellinge kommuner och har för närvarande omkring 200 medlemmar. Medlemmarna ska vara till nytta för varandra, i allt från samåkning till arbetsgrupper.

Öppna sinne vill också se ett stort kulturhus i Smygehuk, ett upplevelsecentrum med musik- och filmfestivaler, vandringsutställningar, teater och stora konferenser.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons