Annons

Med fullt fokus på jobben

Bemötandet i telefon när arbetsgivaren ringer och uppträdandet på anställningsintervjun kan vara skillnaden mellan jobb och arbetslöshet. Det säger Patrik Möllerström, enhetschef på Arbetsmarknadsförvaltningen.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2012
På torsdagen höll Patrik Möllerström ett seminarium om intervjuteknik och kroppsspråk på anställningsintervjuer.
På torsdagen höll Patrik Möllerström ett seminarium om intervjuteknik och kroppsspråk på anställningsintervjuer.Foto: Martin Strandberg

Patrik Möllerström greppar telefonen och tar emot det fiktiva samtalet.

– Tjenare. Jovisst kan jag komma på intervju. Men inte denna veckan och inte för tidigt.

Annons

– Detta var alltså ett exempel på hur ni inte ska svara när arbetsgivaren ringer, säger han efter att avslutat samtalet.

Patrik Möllerström höll på torsdagen ett seminarium för arbetslösa där fokus låg på intervjuteknik och kroppsspråk när man blir kallad till en anställningsintervju.

Föreläsningen ingår i satsningen Jobb i fokus som arrangerats under hela veckan.

– Försök att komma ihåg alla jobb som ni söker. Då är ni förberedda på ett helt annat sätt när ni får ett samtal. Man ska vara trevlig och positiv när man svarar men utan att överdriva eller förställa sig, säger Patrik Möllerström.

Men oavsett förberedelser är de absolut flesta nervösa när det är dags för intervju. Något som inte är en nackdel.

– Var er själva så långt det går. Men dagen man inte är nervös på en intervju vill man heller inte ha jobbet, säger Patrik Möllerström

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons