Annons

Med fokus på det nyttiga

Fokus på ekologiska närodlade grönsaker och obesprutat kött. Det är vad Ebrima Bah tänker på när han nu öppnar restaurang i Trelleborg.
– Jag vill ha en restaurang som kan locka alla, inte bara trelleborgarna.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2014
Ebrima Bah från Klagstorp vill driva en restaurang där alla kan få en bra och nyttig köttbit.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Ebrima Bah bor i Klagstorp och har jobbat inom restaurangbranschen i 23 år. I dag jobbar han i Danmark.

– Jag var en av de första att börja pendla till jobbet i Köpenhamn när bron öppnade 2000, säger han.

Annons

Nu vill han driva en restaurang själv, och ge alla i Trelleborg en plats där de kan få en bra och nyttig köttbit.

– Det finns många pizzerior och liknande här, och jag tror att många kan uppskatta den här sortens restaurang utan att behöva åka till Malmö, säger han.

Projektet är något han har velat göra länge, och orsaken till varför han inte gjort det tidigare är enkel.

– Jag har väntat på en bra lokal, och jag tror att Pub Bösts gamla lokal på Algatan är perfekt för ett steakhouse, säger Ebrima Bah.

Han hoppas kunna öppna för kunder någon gång mellan den 1 och 5 maj i år, och just nu arbetar han för fullt med att hitta det perfekta köttet.

– Jag har ett par leverantörer som letar, men det är svårt. Ekologiskt kött är inte alltid lätt att få tag på i Sverige, och ofta är det väldigt dyrt. Men det kommer att gå bra, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sebastian Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons