McDonaldsflytt till Hedvägen

McDonalds planerar att flytta ut restaurangen till Hedvägen. Problemet är att detaljplanen bara medger 4,5 meters byggnadshöjd medan McDonalds vill bygga 6,5 meter högt.
Trelleborg • Publicerad 7 mars 2013
Foto: 

McDonalds i Trelleborg sade vid årsskiftet upp sitt kontrakt för restaurangen på Hamngatan.

Nu står det klart att man planerar att bygga på en tomt på Hedvägens södra sida, strax väster om de nyanlagda dammarna.

-Detaljplanen medger handel, så den delen är det inga problem med, säger Claus Pedersen, samhällsbyggnadschef i Trelleborg.

Däremot medger planen bara hus på 4,5 meters höjd.

-Det är svårt att begripa varför man satt höjden så lågt, säger Claus Pedersen. Det finns ju inga grannar som kan klaga.

Ändringen av detaljplanen som McDonalds begärt ska göras på det enklare sättet, vilket innebär att den inte behöver antas av kommunfullmäktige.

Trots det kan det ta tid innan ändringen kan genomföras.

-Enligt vad jag hört så planerar McDonalds att i alla fall bygga enligt den nuvarande planen, så troligen kommer det en ansökan om bygglov redan nu under våren, säger Claus Pedersen.

Anledningen till att McDonalds vill flytta är att restaurangen vuxit ur lokalen och är ute efter ett mer tillgängligt läge, bättre parkering och möjlighet till drive in.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.