McDonalds flytt kan ge nya jobb

McDonalds flytt från centrum till Hedvägen kan ge ett 20-tal nya jobb. Exemplet från motsvarande flytt i Ystad talar för det.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2013
Mårten Mårtensson, Mims Invest, Ulf Bingsgård (M), kommunalråd och Kjell-Arne Forsberg, McDonalds, tog ett försenat första spadtag för bygget vid Hedvägen dit hamburgerrestaurangen ska flytta i höst. Foto: Claes Nyberg
Mårten Mårtensson, Mims Invest, Ulf Bingsgård (M), kommunalråd och Kjell-Arne Forsberg, McDonalds, tog ett försenat första spadtag för bygget vid Hedvägen dit hamburgerrestaurangen ska flytta i höst. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

-När restaurangen i Ystad flyttade ut och blev drive-through ökade försäljningen kraftigt. Vi räknar med att när restaurangen genomför motsvarande flytt här i Trelleborg så kommer man troligen att behöva öka från 40 anställda till 55-60, säger Kjell-Arne Forsberg, etableringschef på svenska McDonalds.

På fredagen var det dags för ett försenat första spadtag på nybygget för McDonalds vid Hedvägen.

Kjell-Arne Forsberg menar att platsen är perfekt för restaurangen.

-Jag ser också fram emot att det nya handelsområdet ska växa upp här, säger han.

Mårten Mårtensson från Mims invest som äger området säger att man räknar med att nästa bygge ska starta i mars 2014. Patrik Holmberg (C) är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden som arbetar med detaljplanen för det nya handelsområdet vid Hedvägen.

-Det är bra med den här förnyelsen av området här. Med en annan sorts bebyggelse än den som finns på industriområdet, menar Patrik Holmberg.

I arbetet med detaljplaneringen ligger också att det ska bli en bra och trafiksäker lösning både för bilister och cyklister som ska ta sig till McDonalds.

-Det blir ett vänstersvängfält på Hedvägen och en säker övergång för cyklister, säger han.

En sak som samhällsbyggnadsnämnden kommer att hålla ögonen på är att det inte blir någon nedskräpning från restaurangen.

-Det blåser här och det finns farhågor att papper från restaurangen ska flyga ut, så det får man se till att det inte händer, säger Patrik Holmberg.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.