Annons

MC-folket höll dop ute i det fria

MC-gudstjänster har man haft i tre år hos Anderslövs församling. Men söndagen var första gången som församlingen i samma veva växte.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2005

Nyast i församlingen blev lille Max Neo Stefan Lundh, med tilltalsnamnet Neo, som kyrkoherde K-G Lundmark med förtjusning döpte under gudstjänsten i Ugglarps grusgrop.

– Namnet Neo kommer ifrån Matrix-filmerna, förklarade mamma Emma Lundh från Anderslöv.

Annons

– Det var K-G som föreslog MC-gudstjänsten och vi tyckte det var en rolig, annorlunda idé, sa pappa Krister.

Några hojåkare är dock inte familjen Lundh.

– Inte än, men vill bli! skrattade den stolte fadern.

Inte bara föräldrarna var förtjusta över inramningen. Neos morfar Stefan, som faktiskt kör hoj, var så stolt och glad att han kom till dopet på en alldeles nyinköpt Yamaha Virago. Gudstjänsten i Bosses grusgrop, i skuggan av Trelleborgs högsta punkt, lockade ett 70-tal besökare varav ett drygt dussin kom åkandes på söndagsputsad hoj. Däribland kyrkoherden själv. Han valde sin Honda Gold Wing, eftersom HD:n står uppallad för renovering hemma i garaget.

– Men givetvis måste man inte ha HD. Här är alla sorter välkomna, poängterade K-G Lundmark.

Traditionen av MC-gudstjänster i det fria är inne på sin tredje sommar. Och den tjänar inte bara som påminnelse om att knuttar inte är så ogudaktiga som ryktet gör gällande. Dessutom träffas folk för att fika och snacka hoj, som på vilken MC-träff som helst. Givetvis kunde K-G Lundmark i sin predikan, innan Peter Rudolw och Michelle Bång underhöll med sång och musik, dra paralleller mellan kristendom, MC-åkande och föräldraskap.

– Motorcykeln kan man få precis som man vill ha den, men så fort man har med människor att göra blir det krångligare. Det blir inte alltid som vi vill, sa kyrkoherden och poängterade vårt ansvar för att förvalta både våra egna liv och andras.

– Precis som en klok MC-åkare inte drar fram i 240 kilometer i timmen, så gäller det i livet att tuffa fram långsamt och hänsynsfullt, med omtanke om andra människor.

Lars Thulin

0410-545 20

Lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons