Annons

Matvagnarnas sommar i Smyge

Det ser ut att bli många matvagnar i Smygehamn i sommar. Samtidigt som Smyge Fisk och rökeri ansöker om att få placera en fiskvagn vid sin servering planerar Almir Balicevac att ställa upp en grill- och pizzavagn på parkeringen strax norr därom.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2012
Rökeriet i Smygehamn vill sätta upp en vagn för att avlasta butiken i sommar. Samtidigt planerar Almir Balicevac att ställa upp en grill- och pizzavagn i närheten.
Rökeriet i Smygehamn vill sätta upp en vagn för att avlasta butiken i sommar. Samtidigt planerar Almir Balicevac att ställa upp en grill- och pizzavagn i närheten.Foto: Claes Nyberg

– Jag driver pizzeria i Beddingestrand och tänkte utöka verksamheten till Smygehamn också, säger Almir Balicevac.

Han har redan fått tillstånd från gatuavdelningen att ställa upp sin vagn på parkeringen vid hamnen i Smygehamn. Han har även fått lov att ha en inhägnad uteservering vid vagnen. Alltihop måste dock smälta väl in i omgivningen, enligt tillståndet.

Annons

Almir Balicevac berättar att han tänkt servera många olika rätter från sin vagn i Smygehamn.

– Det blir pizza, grillat, hamburgare och korv bland annat, säger han.

Almir Balicevac planerar att öppna sin vagn ganska snart.

– Jag hoppas komma igång efter påsk, säger han.

Enligt tillståndet från gatuavdelningen är det hela ett försök för i år. Om det ska bli en fortsättning krävs det bland annat att det inte blir för mycket nedskräpning runt vagnen utan att det hålls snyggt och rent kring försäljningen.

En bit därifrån söker Smyge fisk och rökeri tillstånd att sätta upp en fiskvagn vid sin uteservering.

– Vi vill ha en vagn för att avlasta butiken, säger Camilla Möller på rökeriet.

Orsaken är att försäljningsbutiken i rökeriet är ganska liten.

– Det kan bli väldigt trångt vissa tider, säger Camilla Möller.

Planerna på en utbyggnad av rökeriet till restaurang i två våningar ser inte ut att bli verklighet inom den närmaste tiden.

– Man kan säga att de planerna ligger på is, säger Camilla Möller.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons