Annons

Måttlig höjning av fastighetsvärden

Taxeringsvärdena stiger måttligt i Trelleborg och Vellinge nästa år. Det är Riksskatteverket som presenterat de nya siffrorna från den provvärdering som gjort.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2002

Det gamla omräkningsförfarandet försvinner med år 2002. I stället görs en värdeområdesindelning. Ett område kan vara en kommun eller del av en kommun. Sedan fastställer skattemyndigheten riktvärdena individuellt för varje område så att nivån på taxeringsvärdet ska motsvara 75 procent av det genomsnittliga marknadsvärdet för de sålda småhusen i det området. Den nya värdeområdesindelningen baserar sig på cirka 25 000 småhusköp, cirka tio procent av alla småhus i Skåne. Trelleborgs kommun har delats upp i tre värdeområden, Trelleborg, Smygehamn-Smygehuk och Anderslöv. I Trelleborgs minskar taxeringsvärdet med 5 procent. Det genomsnittliga taxeringsvärdet blir nästa år 800 000 kronor. För Smygehamn-Smygehuk blir det en ökning på 8 procent och ett genomsnittligt taxeringsvärde på 1 050 000 kronor. Anderslöv får den största ökningen med 10 procent, men där hamnar taxeringsvärdet på 850 000 kronor. Även Vellinge kommun är indelad i tre områden, Vellinge, Falsterbo-Fädriften och Skanör S-, V- och Ögatorna. I Vellinge ökar taxeringsvärdet med 2 procent, till 1 150 000 kronor. I Falsterbo med 3 procent till 2 700 000 kronor och i Skanör med 5 procent till 2 200 000 kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons