Annons

Mattias från Grönby ritar karikatyrer

Mitt i marknadsvimlet, bland välkända knallar och butiker, sitter Mattias Sköld från Grönby och ritar karikatyrer. En ny profil bland allt välkänt.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Jag har hållit på sedan mitten på 80-talet från och till, berättar han. - Innan har jag varit i Grekland, Frankrike och Italien och gjort porträtt och karikatyrer men i år är första sommaren jag har gett mig ut på marknader. Egentligen har han alltid tecknat. - Jag har en firma och gör illustrationer och porträtt. Det finns ett stort intresse för porträtt av hundar. På bara några minuter lyckas Mattias fånga ansiktsdragen hos personen mitt emot på pappret. - Man måste ha blick för det extrema och roliga, det humoristiska, det som sticker ut, säger Mattias. - Jag gör serier också, den sortens skapande roar mig.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons