Annons

Mattepengar till skolor i Trelleborg

Vannhögskolan, Skegrie skola och Lillevångsskolan får sammanlagt 382 000 kronor i bidrag från Skolverket för att förbättra matematikundervisningen.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2011
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

– Det handlar mycket om att eleverna ska förstå och inte bara räkna tal. Pengarna ska bland annat användas till att höja lärarnas kompetens och få fram en metod så att eleverna själva kan bedöma sina resultat, säger Maria Forss som håller i projektet för Trelleborgs del.

Maria Forss menar att det inte bara i Trelleborg, utan i hela Sverige, finns ett problem med matematikundervisningen.

Annons

– Det handlar mycket om att göra. Eleverna tycker att om de räknar många tal så är de duktiga. Vi vill lägga mer fokus på att man ska förstå och att göra undervisningen mer praktisk inriktad på vardagliga matematiska problem.

Bakgrunden till att Vannhögskolan sökt bidrag är att man ligger under genomsnittet när det gäller matematik.

– Vi har med klasserna 4 och 5 från Skegrie och Lillevång också för att det är bra ju tidigare man börjar, säger Maria Forss.

Sammanlagt är det 464 elever och 16 lärare som berörs.

Ann Ekstrand
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons