Mats Rosén ny skolchef för Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Trelleborg öppnar i augusti i år och Mats Rosén blir skolchef. Mats Rosén har i dag samma position på Kunskapsskolan i Ystad som startade för fem år sedan.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2007
Foto: 

- Med Mats Rosén som skolchef, som har erfarenhet både av att starta och driva en Kunskapsskola, säkrar vi att Kunskapsskolan Trelleborg får bästa möjliga start, säger Torbjörn Bindekrans, regionchef Kunskapsskolan - Det finns en enorm fördel med att ha en skolchef som redan känner till våra strukturer och vårt utbildningskoncept i uppstarten av en ny skola, säger Torbjörn Bindekrans.Kunskapsskolan startar totalt tre nya grundskolor i landet till hösten. Till alla nya skolor har skolchefer internrekryterats inom Kunskapsskolan.- Den första stora uppgiften för mig är att rekrytera nya medarbetare. Jag ska sätta igång med det direkt efter påsk, säger Mats Rosén.  

Redan våren 2008 planeras en ny skolchef vara på plats och jobba parallellt med Rosén under några månader.

Kunskapsskolan kommer att ligga i nyrenoverade lokaler på Johan Kocksgatan 42 i Trelleborg. Första året kommer cirka 240 elever finnas på skolan fördelade på skolår 6, 7 och 8.

Skolan är redan full till hösten.

Ann Ekstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.