Annons

Matjätte vill flytta norrut

Willys vill bygga en ny butik på tomten där Plantskolan i Vellinge ligger i dag. Överläggningar har förts med både kommunen och plantskolans ägare.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2005

För två veckor sedan hade Per Belander, etableringsansvarig för södra Sverige på Axfood AB, ett möte med stadsbyggnadschefen Madeleine Brandin. Axfood äger förutom Willys även butikskedjorna Hemköp och Spar samt Dagab.

Ämnet för mötet var en eventuell flytt av den nuvarande Willysbutiken norrut mot av- och påfarten till E6.

Annons

– Jag presenterade en skiss till en idé om att omlokalisera butiken, säger Per Belander.

Resultatet av mötet blev enligt Per Belander att en arbetsgrupp inom kommunen nu ska diskutera idén om en omlokalisering. Företaget vill först få en signal från kommunen om hur man ställer sig till den planändring som behövs, innan planeringen av bygget går vidare. Processen kan ta tid och till dess får man stanna kvar i den nuvarande butiken på Kompanigatan.

– Men den är lite liten och ligger lite tokigt till, säger Per Belander.

Enligt Per Belander förs det redan diskussioner med ägarna till plantskolan om ett eventuellt köp av fastigheten. Men först måste kommunen vara positiv till en omlokalisering och därefter ska det genomföras planändringar och beviljas bygglov innan en affär kan bli av. I den utredningsskiss som Axfood lämnat in till kommunen får den nya butiken en yta på 3300 kvadratmeter, 500 kvadrat mer än dagens butik, och utanför görs det plats för omkring 240 parkeringsplatser.

– Parkeringen i dag är lite knökig. Blir det här verklighet får vi en butik som är byggd till butik från början, säger Per Belander.

Det som lockar med ett läge längre norrut där plantskolan ligger, är tillgängligheten. Butiken skulle hamna i omedelbar anslutning till E6:ans av- och påfarter.

– Boende längre ner på Näset skulle få det lättare att stanna till och sedan köra vidare. Där ser jag en stor potentiell kundgrupp, säger Per Belander.

Enligt Per Belander kommer Axfood inte att äga den planerade byggnaden själv utan hyra den. Företaget samarbetar kring bygget av nya lokaler med externa fastighetsägare och finansiärer.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

VELLINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons