Matig mässa för massorna

Spis för både ögon och gom. Det var vad som stod på en mycket blandad och populär meny när mässan Goda livet på landet slog upp portarna.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2012
Anette Uhde Olsson sålde kläder, krukväxter och heminredning.
Anette Uhde Olsson sålde kläder, krukväxter och heminredning.Foto: 
Varsågoda. Max Johansson är kock på Hedmans krog. Han serverade tryffel på mässan Goda livet på landet som anordnades på söndagen.
Varsågoda. Max Johansson är kock på Hedmans krog. Han serverade tryffel på mässan Goda livet på landet som anordnades på söndagen.Foto: Claes Nyberg

De första timmarna besökte 3 000 personer mässan, enligt arrangörerna. Kring Max Johanssons utställningsbord på Lorensdal ringlar en strid ström av människor. Intensiva dofter ligger i luften. Aromer som har sitt ursprung i tryffeln som Max Johansson delar upp i bitar med ett vant handgrepp.

– Den är smaksatt med apelsin och Cointreau. Det har kommit väldigt mycket folk. Faktiskt betydligt mer än jag trodde, så det är superkul, säger han.

Max Johansson är kock på Hedmans krog. Ett av företagen som på söndagen ställde ut på Lorensdal under mässan Goda livet på landet.

– Det är ett bra tillfälle att visa upp sig. Men jag har inte hunnit kolla så mycket på vad de andra erbjuder. Jag tittade bara på lite heminredning, säger Max Johansson.

Allehanda prylar till hemmet, samt kläder och växter är vad som finns i butiken Ulla Hills utbud. Anette Uhde Olsson driver verksamheten. För hennes del blir mässan en intensiv tillställning. Kunder studerar utbudet. Ställer frågor, funderar, köper.

– Det är jättemycket att göra. Och det är naturligtvis väldigt roligt, säger Anette Uhde Olsson och lämnar över växelpengar till en kund.

I närheten står Agneta Svanfelt. Hon beundrar en lampa, men just i dag blir det ingen affär.

– Jag tycker mest den är fin. Annars driver jag en butik där vi säljer medelhavsväxter. Jag ställer inte ut här idag. Men jag är imponerad av mässan och allt som finns här, säger hon.

Ett likande evenemang kommer att arrangeras närmare jul. Då öppnar personerna som ingår i nätverket Goda livet på landet upp sina butiker och ateljéer för en julrunda. Någon som ska delta och ställa ut sina produkter är smeden Tommy Sköld.

– Jag har helt klart blivit positivt överraskad av hur det har varit idag. Mycket folk och en bra blandning på de som ställer ut, säger han.

Madeleine Gripsten
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.