Annons

Mat och motion i fokus i en vecka

Trelleborgarna ska röra sig mer och äta bättre. Det är målet med kommunens första hälsovecka, som förhoppningsvis blir årligt återkommande.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2010
Under hälsoveckan riktar man bland annat in sig på barn och motion.
Under hälsoveckan riktar man bland annat in sig på barn och motion.Foto: 

TRELLEBORG. Nästa vecka ska gå i hälsans tecken. Det hoppas kommunens folkhälsosamordnare Susanne Larsson. Som en del av regionprojektet Skåne lyfter har Trelleborg sin egen hälsovecka, den 19-24 april.

Flera föreningar och aktörer är engagerade under veckan. Susanne Larsson berättar att veckan innehåller satsningar mot både barn och äldre samtidigt som det ska finnas något för dem däremellan också.

Annons

– Vi har till exempel det som vi kallar för konstrundevarvet. Där ska man gå en promenad förbi olika konstverk i stan och svara på frågor om verken. Man kan välja om man vill gå en runda på 600 meter, 1 kilometer eller 2,3 kilometer, säger hon.

Under veckan planeras också en föreläsning om nyttig mat för barn och ungdomar och på lasarettet kan du få kostråd från dietister.

Motion kan trelleborgarna få hos olika föreningar som under veckan erbjuder gratisträning. På skolorna kommer eleverna att uppmanas att gå eller cykla till skolan, en del av tekniska förvaltningens tävling som avslutas senare i vår.

Temaveckan avslutas på Rådhustorget på lördagen. Dessutom ska kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) ta emot och skriva under budkavlen med ett upprop för bättre matvanor och mer motion.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons