Annons

Massprotester mot ny E 6-dragning

Nästan 450 trelleborgare har skrivit på protestlistor mot förslaget att dra E 6 på en ny väg in till Trelleborg, norr om Maglarps by.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2006

"Det upplevs som ganska självklart att E 6 ska ledas enligt nuvarande sträckning tills hela infrastrukturfrågan är löst" menar de protesterande.

Enligt följebrevet till protestlistorna är alla som skrivit på införstådda med att det finns trafikproblem som måste lösas.

Annons

"Men med föreslagen lösning flyttas endast problemen till annan plats" står det i följebrevet. "Det krävs betydligt mer radikala åtgärder för att nå önskade resultat."

En bidragande orsak till att de nästan 450 trelleborgarna säger nej till förslaget om ny dragning är en hänvisning till miljökonsekvensbeskrivningen Enligt den väntas trafiken på Hedvägen öka med 20 procent. För att möta de problemen är det nödvändigt att den nya ringleden byggs i samband med planens genomförande, enligt miljökonsekvensbeskrivningen. Som komplement behövs troligen även åtgärder som försvårar trafik genom centrum.

Förutom protestlistorna har ytterligare ett antal privatpersoner skrivit in till kommunen med anledning av förslaget till fördjupad översiktsplan för Trelleborg Väst.

En boende i Maglarp skriver att han anser att den nuvarande sträckningen av E 6 är den bästa och mest naturliga för dagens trafik. Han menar även att den ringväg runt Trelleborg som beskrivs i planen inte är realistisk.

"En ringled måste utredas ordentligt och inte hafsas med i en översiktsplan bara för att kommunen ska slippa bygga vägar" menar Maglarpsbon.

Han anser också att det inte ska byggas något kallbadhus, men däremot välkomnar han en satsning på småbåtshamnen.

Ett par familjer boende i området vid Bäckaskolan i Trelleborg skriver också in och säger nej till planerna.

"Det är inte möjligt att eliminera de olägenheter en ny dragning skulle innebära för oss" skriver de.

De vänder sig framför allt mot det som de bsekriver som en indragning av E 6 bland hus och skolor.

Ett par boende väster om Trelleborg tycker också att det är fel att dra in E 6 norr om Maglarp. Argumenten de framför handlar bland annat om att området är rikt på fornlämningar och att det har stor betydelse för friluftslivet för de närboende.

Annons

Av dem som hittills skrivit in med åsikter om planerna för E 6 har en stor majoritet sagt nej. Endast ett fåtal röster har tyckt att dragningen av E 6 norr om Maglarps by är en bra idé.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons