Massavhopp efter missnöje med chef

Utbildade socionomer plockas bort från sina tjänster och ersätts av oerfarna handläggare. Det menar Ing-Marie Andersson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR, när hon beskriver Arbete och försörjning vid socialtjänsten i Trelleborg , myndighetsavdelningen där det bland annat avgörs vilka som ska få socialbidrag.
Trelleborg • Publicerad 6 november 2007

Sedan Cecilia Lejon började sin tjänst som chef för Arbete och försörjning våren 2006 har ett tiotal lämnat avdelningen, antingen genom uppsägning eller genom att söka andra jobb på Trelleborgs kommun.

En del är dessutom sjukskrivna till följd av missnöjet mot den nya organisationen.

- Det har gått för långt med den nya modellen som Cecilia Lejon har infört. Jag är emot att antalet socionomer på Arbete och försörjning halveras. Till slut ska det bli mellan två och tre socionomer. Jag upplever det som ett problem när ubildade socionomer ersätts av oerfarna handläggare, kritiserar Andersson.

Enligt henne har flera farit illa till följd av Lejons ledarskap.

- En del känner sig kränkta och utsatta. Jag delar SKTF:s ordförande i Trelleborgs uppfattning om att det är en katastrof-arbetsplats. Klimatet där är oacceptabelt. Arbete och försörjning saknar en kvalificerad enhetschef, som inte bara är fokuserad på arbetsmarknadsfrågor, utan även dem som har sociala problem, anser Andersson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.