Annons

Mässa för de som vill spara pengar och klimat

Massa information, många montrar och så lite karameller för att locka till sig folk.
Trelleborg • Publicerad 13 september 2009
Foto: 
Peter Nilsson och Susanne Ljungdahl är nyfikna på hur det fungerar att ansluta sig till fjärrvärmenätet. Torbjörn Christensen berättar.
Peter Nilsson och Susanne Ljungdahl är nyfikna på hur det fungerar att ansluta sig till fjärrvärmenätet. Torbjörn Christensen berättar.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. I ett försök att nå ut till allmänheten med information om energi- och klimatfrågor arrangerades i lördags en energi- och klimatdag på Hamngatan 9.

– Det första man bör göra är att se över husets överrock. Att det är tätt vid fönster och dörrar, säger kommunens energi- och klimatrådgivare.

Annons

Besökarna fick chans att lära sig mer om bland annat fönster, vindkraft, biogas, solfångare.

Susanne Ljungdahl och Peter Nilsson funderar på att ansluta sig till fjärrvärmenätet och passade på att ställa frågor till Trelleborgs fjärrvärme AB som fanns på plats.

– Intresset från villaägarna är stort. Ungefär 300 av 500 idag anslutna är villaägare, säger bolagets vd Per-Olof Nilsson.

Calle Sandstedt
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons