Annons

Mässa där alla kan bli vinnare

Lördagen 3 oktober ordnas en föreningsmässa i Parken i Trelleborg. Meningen är att föreningarna ska hitta nya medlemmar och att arbetslösa och människor som har försörjningsstöd ska hitta in i föreningslivet och få nya kontakter.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2009
Foto: 
Berit Olofsson och Pernilla Lindeberg från Arbete och Försörjning, Marie Doggart, Skåneidrotten och Lovisa Lindblad, Navigatorcentrum, planerar mässan 3 oktober.
Berit Olofsson och Pernilla Lindeberg från Arbete och Försörjning, Marie Doggart, Skåneidrotten och Lovisa Lindblad, Navigatorcentrum, planerar mässan 3 oktober.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Alla kan bli vinnare av det här, menar Pernilla Lindberg från Arbete och Försörjnings-enheten på Trelleborgs kommun som är en av arrangörerna bakom mässan.

Meningen är att de ideella föreningarna i Trelleborg ska presentera sig på mässan.

Annons

– Jag tycker att alla föreningar borde ta chansen, säger Marie Doggart, som representerar Skåneidrotten och föreningslivet i arrangörsgruppen.

Enligt Marie Doggart har många föreningar svårt att hitta medlemmar idag. Hon ser mässan som en bra möjlighet att rekrytera nya.

Ett annat syfte med mässan är att locka dem som inte är aktiva idag och som är arbetslösa eller har försörjningsstöd att gå med i en förening, eller bilda en helt ny.

– Det kan innebära ett bättre självförtroende att gå med i en förening och vara med i ett sammanhang som man valt själv och tycker är roligt. Och så får man nya kontakter, menar Berit Olofsson från Arbete och Försörjning.

Studieförbundet Vuxenskolan, Intersport, Arbetsförmedlingen och Navigatorcentrum samt Starkt grepp står också bakom mässan.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons