Annons

MAS skickade akutpatienter till Trelleborg

När akuten på Universitetssjukhuset Mas tvingades att stänga under ett par timmar i onsdags dirigerades ambulanser om till Trelleborgs lasarett.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2003

Även patienter på det överfulla sjukhuset i Malmö skickades till Trelleborg. Totalt handlade det om en handfull patienter. - De var inte så många och de flesta skulle bara behållas för observation. Vi tar hand om de patienter som vi har resurser till, säger Lars Olsson, tillförordnad sjukhuschef. Om Trelleborgs lasarett hade haft överbeläggning eller personalbrist hade man inte tagit emot patienterna. Men sommaren har hittills varit lugn. - Vi har inte haft några problem ännu, det finns platser, men vi har inte resurser att utöka dem, säger Lars Olsson, som menar att den överfulla akutmottagningen på Mas är en konsekvens av beslutet att inte ha så många akutmottagningar i regionen. - Men det är ett politiskt beslut jag egentligen inte vill uttala mig om, säger Lars Olsson. Som akut sjuk spelar det egentligen inte så stor roll vart man kommer, huvudsaken är att man blir väl omhändertagen och får adekvat vård.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons