Trelleborg

Martin Falkenby: När oron tilltar ökar behovet av korrekt nyhetsförmedling

Trelleborg ,
Martin Falkenby, chefredaktör TA.
Foto: Tomas Nyberg
Martin Falkenby, chefredaktör TA.

Världen krisar under trycket av coronavirusets framfart och stora delar av samhällsapparaten påverkas. Så även Trelleborgs Allehanda. Men vi gör allt för att nå ut till dig, skriver TA:s chefredaktör Martin Falkenby.

I dessa tider vet ni att det är stora försiktighetsmått som gäller. Skolbarn med snuva skickas hem och TA:s reportrar likaså. I förra veckan hade vi medarbetare som jobbade hemifrån och vi hade även någon som stannade hemma på grund av ett barn som var sjukt.

Vi som kunnat vara på plats kämpar på och gör allt för att med sedvanlig professionalitet leverera trovärdig journalistik om ett virus som på många sätt lamslagit samhället. Behovet av medier som förmedlar information, och korrekt sådan, är större när våra liv vänds upp och ner och oron tilltar. Vi märker det hos er läsare som tar del av nyheter på trelleborgsallehanda.se som aldrig förr.

Det finns läsare som inte vill eller orkar ta del av mer coronarapportering, andra slukar allt. Min bedömning är att det vi upplever nu är av sådan magnitud att vi inte kan rapportera för mycket. Händelseutvecklingen och effekterna av viruset och samhällets åtgärder kommer fortsatt att prioriteras. Samtidigt vill vi att du ska kunna läsa även om annat.

Tidningar runt om i landet har ofrivilligt förändrats. När så många evenemang ställs in har sport-, kultur- och nöjessidor ändrat karaktär och/eller minskat i antal.

I förra veckan fick vi på TA ta bort sidan med guiden till evenemang och aktiviteter då i princip allt dylikt ställdes in från en dag till nästa.

Våra försiktighetsmått innebär inte bara att allt fler arbetar hemifrån. Vi har tills vidare stängt vår kundtjänst.

Än så länge har ingen på TA konstaterats med covid-19, men det är givetvis så att journalister inte är immuna. Inte tidningsbud heller, eller tryckeripersonal för den delen. Skulle många drabbas riskerar det att påverka både tidningens innehåll, sidantalet och även distributionen.

Vi prioriterar nyhetsförmedling och att nå ut med relevant innehåll om livet på Söderslätt. Se därför till att logga in på trelleborgsallehanda.se eller ladda ner nyhetsappen MinTA. Behöver du hjälp kan du alltid kontakta vårt kundcenter på 0410-54500.

Ta hand om er!